Möt Funkarna
Funkaren Professor Varför
Funkaren Vadi

VADI


Vadi är en glad, ivrig och energisk figur som är nyfiken på vad som händer och ska hända. Han pratar ofta och gärna om vad alla gör och om vad som ska hända under dagen. Vadi gillar att veta allt i förväg och vill hjälpa alla barn att förstå vad som ska hända.T ex genom att skriva aktivitetslistor för dagen.

Funkaren Lille När

LILLE NÄR


Lille När är en blyg, försiktig och orolig figur. Han behöver veta när olika saker ska hända. Om han inte vet när något ska ske får han bubblor i magen. Därför älskar han klockor, almanackor och sånt som ger koll på när saker ska hända.

Funkaren Vemma

VEMMA


Vemma är en glad, utåtriktad och social figur som pratar ofta och mycket. Hon vill veta vem man ska göra olika saker och aktiviteter med. Vemma är särskilt förtjust i när hon i förväg får se bilder på vem hon ska vara med. Hon behöver också hjälp att veta med vem det är okej att göra vad.

PROFESSOR VARFÖR


Professor Varför är en nyfiken, klok och faktaälskande figur. Hon vill veta varför det är som det är och varför andra gör som dom gör. Hon vill hjälpa barn att berätta varför de tycker och tänker som de gör och varför de vill göra vissa saker.

Funkaren Hure

HURE


Hure är en ordningsam, klurig och smart figur som hittar lösningar på allt. Han har en verktygslåda med olika hur-göra-verktyg. Han gör ständigt olika Hure-listor och Hure-filmer, och sätter upp bilder på hur man gör olika saker och i vilken ordning.

Funkaren Vara

VARA


Vara är en noggrann, ordentlig och omtänksam figur. Hon har koll på var saker ska vara och var saker ska ske. Hon gillar kartor som visar var man ska vara och bilder som visar var saker finns. Hon märker upp lådor och skåp och vill ha koll så att inget eller ingen saknas.

Funkaren Sed-Ann

SED-ANN


Sed-Ann är en tystlåten, långsam och dagdrömmande figur som alltid vill veta vad som ska hända sedan. När saker händer plötsligt, utan att hon är förberedd, blir hon förvirrad. Hon har svårt att avsluta något hon håller på med om hon inte känner att hon blir klar med det.

Funkaren Sensibella
Funkaren Titti
Funkaren Höran

SENSIBELLA


Sensibella är en liten inkännande, känslig och ömsint figur som känner både känsel och känslointryck bättre än andra. Hon har två känselspröt, det ena känner av starka känslor och det andra känner av känselintryck. När hon blir överbelastad av intryck börjar hennes känselspröt rotera. Hon vill hjälpa alla barn att sätta ord på sina känslor.

TITTI


Titti är en stillsam, observant och omtänksam figur. Hennes ögon ser allt som händer omkring henne alldeles för bra. Vissa synintryck blir övermäktiga. Titti klarar inte att vara med när miljöer omkring henne är för röriga, då stängs hennes ögon. Hon vill hjälpa alla barn att sätta ord på det de sett.

HÖRAN


Höran är en omsorgsfull, mjuk och vänlig figur. Hans öron hör alla ljud för bra och när det blir för mycket kan han behöva hålla för öronen. Vissa ljud, speciellt plötsliga och höga kan ge honom höronvärk. När det är för mycket ljud omkring honom växer hans öron och blir röda. Han vill hjälpa alla barn att beskriva vad de hört.